GRONINGER BORGENPAD – Fraeylemaborg Slochteren – 7 minuten op de fiets van de camperplek

GRONINGER BORGENPAD – Wandelen rondom de borgen

De rondwandelingen starten en eindigen allemaal bij een Groninger borg. Wandelen in Groningen betekend veel rust en natuur en wijdse uitzichten. Wandelaars zijn verrast door de vele nieuwe en mooie paadjes in deze rondwandelingen. Inmiddels zijn er 20 etappes met een gemiddelde afstand van ca. 12 km. In de provincie Groningen is nog een groot aantal borgen bewaard gebleven. Vanaf 16 Groninger borgen kunt u een rondwandeling maken waaronder de Fraeylemaborg in Slochteren.

Het rondje Fraeylemaborg gaat eerst door het prachtige bospark van de borg, over slingerende paden, langs waterpartijen en over een heuvel. Een typische Engelse landschapstuin met uitzondering van de centrale zichtas die herinnert aan de vroegere situatie van een classicistische tuin met strakke lijnen. In het bos staan verschillende Follies opgesteld. Follies zijn decoratieve bouwsels zonder functie. Exentrieke Engelse landgoedeigenaren in de 18e en 19e eeuw lieten follies in hun tuinen zetten. Na het verlaten van het park loopt u richting de Baggerputten, restanten van de veenwinning en nu een mooi natuurgebied. Daarna gaat het langs de 13e eeuwse kerk van Slochteren en wandelt u door het zogenaamde overbos waarvan de Boslaan ook deel uitmaakt van de centrale zichtas op de Fraeylemaborg weer naar het startpunt.
klaar: https://groningerborgenpad.nl/rondwandelingen/

 

 

 

 

 

 

 

Het Groninger Borgenpad is een lange afstandswandeling door de provincie Groningen met als cultuurhistorisch thema de borgen. Er zijn twintig etappes die door de verschillende landschappen van het Westerkwartier, Hunsingo, Fivelingo, Oldambt en Westerwolde voeren.

De wandelingen gaan langs alle borgen van Groningen en langs kerken die vaak nauw verbonden waren met de bewoners van de borgen. Natuurlijk zijn de mooiste routes gekozen en gaat de wandeling door menig natuurterrein van het Groninger Landschap of Staatsbosbeheer.

Op de website staat wat er onderweg cultuurhistorisch valt te genieten.

De route kan het hele jaar worden gelopen. Routebeschrijvingen en kaarten zijn gratis. De routekaarten zijn op de mobiele telefoon te raadplegen.

 

T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *