Recreatie mogelijkheden

Vanaf de Camperplek Duurswoldje is een scala aan recreatiemogelijkheden binnen uw bereik. Of het gaat om sport, spel, cultuur of natuur. Voor een ieder is er wel iets te vinden.
(met de webknop bij de attractie komt u op de website van betreffende instelling):

Fiets- en Wandelroutes (Fietsknooppunten en rustpunten)
In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Routes zijn in het informatiehuisje aanwezig. Wij stellen het op prijs als deze na gebruik worden teruggelegd en mede camperaars hier ook gebruik van kunnen maken.

Baggerputten | Shot in a small nature reserve, ' De Baggerpu… | Flickr

Natuurgebieden
De Baggerputten, op loopafstand,ca. 200 meter.  In de 17e eeuw werkten de turfstekers hier hun ruggen stuk. Het natuurgebied “De Baggerputten” is een lieflijk gebied van 47 hectare, waar Libellen langs de rietkragen fladderen. Dit gebied bestaat uit zgn. petgaten, rondom begroeid met bos. De petgaten zijn ontstaan door het uitgraven van turf, toen dat nog als brandstof werd gebruikt. Het gebied is uitermate geschikt voor een mooie wandeling en biedt ook de hengelsporters de gelegenheid hun geluk hier te beproeven.

Schildmeerwebknop
Het Schildmeer is een 284 hectare groot meer, met een gemiddelde diepte van 1,50 meter en biedt diverse recratiemogelijkheden en is gedeeltelijk een officieel natuurgebied. Het is mogelijk allerlei vormen van watersport te beoefenen, zoals zeilen, kitesurfen en wakeboarden. Het schone water van het meer leent zich ook uitstekend om te zwemmen. In de zomermaanden wordt het beschikbare zandstrand dagelijks onderhouden. De tegenover gelegen golfbaan is bij het publiek zeer in trek.Het Schildmeer vroeger en nu.

Fraeylemaborg en Slochterboswebknop
Het Slochterbos is het bosgebied dat deel uitmaakt van het Landgoed Freylemaborg en strekt zich uit achter de borg. De Fraeylemaborg, een steenhuis waar men zich in tijden van geweld kon verschansen is meer dan 7 eeuwen geleden gebouwd. De huidige borg dateert uit eind van de 18e eeuw en is een pronkjewail in het Groninger landschap. Door het jaar heen worden er verschillende tentoonstellingen gehouden.

Slochterbos op canvas, behang en meer bestellen

Het bos is ongeveer 20 hectare groot. In 1828 werd het bos door tuinarchitect Lucas Pieters Roodbaard omgevormd tot een romantisch park in Engelse landschapsstijl. De toen aangelegde elementen zijn nog steeds te zien. Zo zijn er onregelmatig gegraven vijvers en slingerpaden. Met de vrijgekomen grond werd een “berg” gebouwd. Ook is er nog een prachtig voorbeeld van de bruggen, die Roodbaard pleegde aan te leggen in de door hem ontworpen parken en tuinen. Het bos leent zich uitstekend voor een mooie boswandeling. Rond de borg staan tien romantische follies, nutteloze gebouwtjes die ter decoratie en verwondering dienen.

’t Roegwoldwebknop
Oude en nieuwe natuur samengevoegd in het hart van Groningen
Prachtig ruig natuurgebied uit uitgestrekt weidelandschap en wetlands in de loop van de oude riviertjes gelegen rond de dorpen in de Woldstreek. Een deels nieuw ontwikkeld gebied met vele weide- en broedvogels maar ook diverse zoogdieren, runderen en andere hoefdieren. De Roerdomp komt hier veelvuldig voor en sinds kort ook de Otter. Uitstekend geschikt voor wandelen en fietsen. Ook een knuppelpad en uitkijktorens maken onderdeel uit van dit gebied.

Sportwebknop
Openlucht zwembad “De Tobbe”
Voorborgstraat 9,
9620 AA Slochteren,
tel. (0598) 421535
(op ongeveer 1 Km. van de camperplek)

Botjes Zwembaai,
Botjesweg
Zuidbroek

Musea:
webknop
Museum Landgoed “Fraeylemaborg”,
Hoofdweg 30,
9621 AL Slochteren.
Tel. (0598) 421568
(op ongeveer 2 Km. van de camperplek)

webknop
Politiepetten museum,
Zuiderweg 3,
9621 BK Slochteren.
Tel. (06) 52552414
(let op! beperkte openingstijden van kracht)
(op ongeveer 2,5 Km. van de camperplek)

Horeca;
webknop
Grill-Restaurant “De Stenen Boog”,
Hoofdweg 135,
9621 AG Slochteren
tel. (0598) 423364)

webknopRestaurant “De Boerderij”,
Hoofdweg 28,
9621 AL Slochteren
tel. (0598) 421280

webknopGasterij de Driesprong,
Hoofdweg 22,
9621 AL Slochteren
tel. (0598) 422244
Restaurant - Gasterij De Driesprong, Slochteren

webknopPannenkoekschip “De Volharding”
Noorderweg 1A (in de Slochterhaven)
9621 BM Slochteren
tel. (06) 83209957

webknopSmaakvol Slochteren – Boerderijwinkel & theeschenkerij met streekproducten tegenover de camperplek, Hoofdweg 255 Slochteren. Tel. 06-52012752

Smaakvol Slochteren - Ontdek Midden-GroningenHome - Smaakvol SlochterenSmaakvol Slochteren - Home | Facebook